RSS

Chińskie ciasteczko księżycowe

20 Lu

ciestko jesienneWaga ok: 10g
Opakowanie zawiera jedno, dosyć wysokie ciasteczko o średnicy ok 5cm.
Wypiekane w Tajlandii na święto Środka Jesieni.
Skład: pasta z lotosu, pasta z melona, pasta z orzechów włoskich, pasta z orzechów nerkowca, pasta sezamowa, solone żółtko, cukier, mąka pszenna, olej, woda

Ciasteczko jest dosyć twarde i gliniaste – przypomina w konsystencji zbitą glinę, bez problemy da się je pociąć, o ułamaniu nie ma mowy, z gryzieniem też może być problem. Po pokrojeniu widać zielonkawo-brązowo pasę będącą pokrytą cieniutką warstwą brązowego ciasta.
Niesłodkie i gliniaste kojarzy się z zakalcowatym plackiem. W smaku jest.. nijakie, trochę mdłe, trochę orzechowe, trochę sezamowe.
Ciekawostka, ale zdecydowanie odradzam.

 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu 20 lutego, 2015 w Przekąski

 

Tagi: , ,

Dodaj komentarz